Vliegticketgarantie

Vanaf slechts € 6,99 sluit je bij budgetair.nl een vliegticketgarantie af bij jouw vlucht. Maar wat biedt deze garantie je nu eigenlijk? Met een vliegticketgarantie heb je voor slechts een paar euro per boeking in het geval van faillissement van de luchtvaartmaatschappij recht op het betaalde bedrag (tot een maximum ticketprijs van € 1500,-). Daarmee kun j dus op zoek naar nieuwe tickets en toch op vakantie. Kortom: een garantie dat je altijd je vliegticket behoudt!

Vliegticketgarantie: geld terug bij faillissement airline

Vliegticketgaranties worden steeds populairder bij de Nederlandse reiziger. De laatste jaren is er een duidelijke stijging zichtbaar in het aantal geboekte vliegticketgaranties. De stijging voor deze vliegticketgarantie is logisch te verklaren. Door de huidige economische crisis zijn er de laatste jaren namelijk behoorlijk wat airlines in financiële problemen geraakt. Sommige hiervan, Malev en Spainair, zijn zelfs failliet gegaan.

De gevolgen van zo’n faillissement zijn voor jou als reiziger vaak niet mis. Geboekte vluchten worden gecanceld en zonder vliegticketgarantie ben je als reiziger op dat moment machteloos om jouw geld terug te krijgen. Dit heeft natuurlijk vervelende gevolgen. Je moet op zoek naar een nieuwe vlucht en betaalt dus tweemaal voor je reis of in het ergste geval moet je jouw gehele vakantie afzeggen omdat de financiële situatie het simpelweg niet toestaat om op het laatste moment nogmaals nieuwe tickets te kopen. Dit wil je natuurlijk niet, het gaat namelijk in de meeste gevallen wel om jouw welverdiende vakantie waar je het hele jaar naar uitkijkt.

Daarom kun je bij budgetair.nl een vliegticketgarantie afsluiten. Ook een annuleringsverzekering en een goede reisverzekering (verzekering tegen beschadiging, diefstal en verlies van bagage) raden we aan. Bij het boeken van je ticket kun je de verschillende verzekeringen en de vliegticketgarantie afsluiten. Uiteraard zijn deze ook los van elkaar te boeken. Zo kom je dus niet voor verrassingen te staan.

In het boekingsproces krijg je automatisch de keuze voor verzekeringen en de vliegticketgarantie te zien.

Klik hier om de voorwaarden van de Vliegticketgarantie te lezen.