Van voodoopoppen tot goudstaven

Ontdek de allergekste souvenirs ter wereld

Souvenirs zijn hot. Het is een leuk aandenken aan die ene favoriete reis, maar het is al even leuk om deze aan iemand cadeau te doen of van iemand te krijgen. Als we aan souvenirs denken schieten beelden van kaartjes, pennen en sleutelhangers meteen door ons hoofd. Maar er zijn ook heel wat gekkere alternatieven die je als souvenir kunt kopen. Scroll snel verder voor de gekste souvenirs ter wereld! Van New Yorkse lucht tot slangenwijn, het kan tegenwoordig allemaal.

1. Een luchtje uit New York

Een luchtje scheppen, maar dan letterlijk. De New Yorkers hebben er niets beters op gevonden om hun lucht te verkopen. Je vraagt je waarschijnlijk af wie er in vredesnaam geld betaalt aan iets dat gratis in te ademen is, maar geloof het of niet, there's really something in the air in NY.

2. Voodoopoppen

Wij associëren ze nog vaak met zwarte magie, maar de locals uit Haïti beweren dat deze poppetjes een genezende werking hebben. Volgens hen zouden ze zelfs mensen kunnen genezen van ziektes. Volgende keer dus dankbaar zijn wanneer iemand een voodoopop voor je meebrengt uit Haïti.

3. Goudstaaf van 24 karaat

Minder leuk voor de portemonnee, maar zeker een pareltje voor het oog zijn deze luxueuze goudstaven uit Dubai. Voor een paar duizend euro krijg jij 24 karaat goud mee naar huis. En nu maar hopen dat je niet te veel mensen (lees: geen) een souvenirtje uit Dubai beloofd hebt.

4. Schorpioen lolly

Lees je dat nu goed? Een lolly met een schorpioen? Ja hoor. In Arizona blijkt dit heel normaal te zijn. Je kan zelfs kiezen uit meerdere kleuren en smaakjes. Eens wat anders dan die traditionele Chupa Chups. Voor wie de smaak nog niet helemaal te pakken heeft: ze zijn suikervrij!

5. Slangenwijn

Een ander dier waar de meeste mensen niet zo enthousiast van worden is de slang. Toch worden ze in Vietnam en andere Aziatische landen gebruikt als ingrediënt in wijn! De flessen waar de slangen nog in zitten, worden over het algemeen niet verkocht in de supermarkt. Toeristen kopen ze meestal in restaurants om mee naar huis te nemen als aandenken. Het productieproces van deze wijn wordt nog door veel mensen ter discussie gesteld. Er wordt zelfs gezegd dat het gevaarlijk en dieronvriendelijk is om te drinken. Een ding is zeker: het is geen alledaagse souvenir.

6. Zeewater uit Hawaii

Misschien een leuke stimulans voor vrienden en familie die niet genoeg water drinken. Dit water komt rechtstreeks uit de zee in Hawaii en wordt op 1 km diepte omhoog gepompt. De reden waarom dit zo populair is als souvenir is omdat dit water niet vervuild is en het schijnt boordevol mineralen te zitten. Vooral in Japan is dit heldere water een hooggewaardeerd hebbedingetje.

7. Kangoeroe flesopener

Je kan zelf al wel raden uit welk land dit souvenirtje komt. Inderdaad: Australië. Wat deze flesopener specialer maakt dan anderen is natuurlijk de kangoeroevacht. Bovendien gebeurt dit op een ethische manier in samenwerking met Australische nationale parken. Er worden dus geen kangoeroes gedood specifiek voor deze flesopener. Een leuk aandenken aan je reis in Australië én een beter alternatief dan je tanden om je biertje te openen.

8. Astronaut pen

Schrijven wordt opeens een stuk interessanter. Een pen behoort al jaren tot het vaste souvenirlijstje, maar deze astronaut pen is wel heel speciaal. The Fisher Space Pen Company uit Nevada kwam met het originele idee om een pen op de markt te brengen die gebruikt kan worden in de ruimte. Deze pen is antizwaartekracht en werkt zelfs ondersteboven, onder water en bij extreme temperaturen. Een leuke en originele souvenir uit Nevada dus. En dan nu dat tripje naar de ruimte nog plannen!

9. Lama foetus

Lama's zijn erg populair onder de souvenirs, zo ook in Bolivië. In de hoofdstad La Paz kom je de gekste dingen tegen op de 'Mercado de Hechicería' (oftewel de heksenmarkt). Het meest merkwaardige is toch wel de foetus van een lama. De Bolivianen geloven dat deze foetussen een magische werking hebben en de koper voorziet van een hoge dosis geluk. Misschien wel het proberen waard als je een echte pechvogel bent?


Is de verzamelaar in jou helemaal enthousiast geworden? Boek dan nu je vliegreis!

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Vliegtickets voor
elk budget

Simpel
24/7 online

Nederlandstalige
service

Snel, veilig
en eenvoudig